ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Εντυπωσιακό είναι το νησάκι της Παναγιάς που βρίσκετε απέναντι από το λιμάνι της Πάργας, με το εκκλησάκι και το γραφικό καμπαναριό καθώς και το μικρό κάστρο γαλλικής κατασκευής που δεσπόζει στο πιο ψηλό σημείο του νησιού.

 

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙ ΣΩΣΤΗ

Είναι από τις πιο ιδιόρρυθμες εκκλησίες της περιοχής. Χτισμένη στο βαθούλωμα που σχηματίζετε από δύο κολλημένους τεράστιους βράχους, από τους οποίους ο ένας χρησιμεύει ως προστατευτικό τείχος της εκκλησίας, είναι γεμάτη εικόνες και συνδέετε με διάφορες τοπικές παραδόσεις.

 

Η ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ

Είναι ένα βυζαντινό μοναστήρι που χτίστηκε πριν από το 12ο αιώνα σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της περιοχής. Βρίσκετε στην περιοχή του Βάλτου της Πάργας πάνω σε λόφο. Το καμπαναριό του 18ου αιώνα που έχει ύψος 15 μέτρα είναι ρυθμού επτανησιακού, δεσπόζει σε όλη την περιοχή και είναι το μόνο που σώζετε. Ερείπια περιβάλλουν τη μισοκατεστραμμένη μικρή μονόχωρη εκκλησία. Στο περιτείχισμα διακρίνονται πολεμίστρες. Η Μονή δεν μπόρεσε να αποφύγει την καταστροφή. Η εικόνα της Παναγιάς Βλαχέρνας φέρετε ότι ήρθε από την Καππαδοκία και φυλάσσετε σήμερα στο εκκλησιαστικό μουσείο της Πάργας που βρίσκετε στο κέντρο της πόλης ακριβώς πλάι από τον ενοριακό ναό των Αγίων Αποστόλων.